Kontrollera hårddiskens hälsa

Kaspersky-programmet övervakar ständigt både datorns interna och externa hårddiskar. Övervakningen sker i bakgrunden. Om din hårddisks hälsa försämras och det inte är säkert att lagra data på enheten, meddelar programmet dig och erbjuder dig att kopiera data till andra medier.

Fönstret Hälsoövervakare för hårddisk visar följande information om hårddisken:

Hårddisken kan vara i ett av följande tillstånd:

Hårddiskens temperatur.intervall kan vara ett av följande:

Tabellen Historik över enhetens hälsa visar information om ändringar av enhetens hälsa över en given period. Den maximala visade perioden är 1 år.

Kaspersky-programmet visar även följande statistik om dina hårddiskar:

Rapporten <enhetsnamn> S.M.A.R.T.-attribut visar information om hårddiskarnas S.M.A.R.T.-parametervärden, sorterade efter allvarlighetsgrad. Parameteruppsättning kan variera beroende på hårddiskens tillverkare och modell.

Kontrollera din dators hårddiskars aktuella hälsa:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Prestanda.
  3. Under Ta hand om din hårddisk och dina uppgifter:
    • Klicka på knappen Historik om du vill visa diagrammet.
    • Klicka på knappen Detaljer om du vill visa rapporten.

Detta tar dig till fönstret där du kan se detaljer om din hårddisks skick.